ŽUPANIJSKE POTPORE Za projekte i programe u kulturi 1,3 milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – U Koprivničko-križevačkoj županiji u proteklih nekoliko dana u tijeku je potpisivanje ugovora o korištenju sredstava Proračuna Koprivničko-križevačke županije za sufinanciranje programa i projekata udruga i ustanova iz područja kulture te vjerskih zajednica u 2020. godini. Ove godine Županija sufinancira 80 projekata i programa iz područja kulture te uz redovno financiranje rada bibliobusne službe gradskih knjižnica u Koprivnici i Križevcima te rada Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama izdvaja 1,32 milijuna.

Ugovore s predstavnicima ustanova, udruga i vjerskih zajednica potpisao je župan Darko Koren koji je tom prilikom naglasio važnost koju  Koprivničko –križevačka županija, bogata kulturnom baštinom i tradicijskom kulturom, posvećuje razvoju tog vrlo važnog segmenta društva.

-Promicanju kulture, uz ustanove u kulturi, značajno doprinose udruge civilnog društva, osobito u području razvoja kulturno-umjetničkog amaterizma, očuvanja tradicijske kulture i kulturnog identiteta Koprivničko-križevačke županije. Na to smo ponosni te značajnim  financijskom doprinosom sudjelujemo svake godine kako bi udrugama, ustanovama i vjerskim zajednicama pomogli u realizaciji projekata koje su kandidirali na natječaju. Osigurali smo preko 1,3 milijuna kuna u što je uključeno i redovno financiranje rada  Galerije u Hlebinama te rada bibliobusne službe u Koprivnici i Križevcima. Sukladno prilikama i mogućnostima pratimo sve te potrebe i vjerujem kako ćemo i ove godine na tom polju učiniti mnogo unatoč ovim izvanrednim okolnostima – naglasio je Koren.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!