DAMIR BAJS U nedjelju odlučujemo o Vladi, ali i budućnosti ovog dijela Hrvatske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Damir Bajs, aktualni bjelovarsko-bilogorski župan i predsjednik stranke Damir Bajs Nezavisna lista na nadolazeće parlamentarne izbore izlazi na u sklopu Restart koalicije. Na listi za drugu izbornu jedinicu zauzima peto mjesto. U razgovoru za naš portal otkriva zbog čega se pridružio Restart koaliciji, što očekuje od izbora i nakon njih.

 

Na parlamentarne izbore izlazite u sklopu Restart koalicije, zašto ?

Kao nezavisni župan imao sam pozive od niza političkih opcija koje će nastupiti na parlamentarnim izborima. Moje je pravo temeljem u konačnici i povjerenja građana koje su mi dali, a bez obveza prema ikome, da izaberem s kim ću nastupiti na izborima. Smatram da nakon dvije Vlade HDZ-a je potrebna promjena, zaokret i novo viđenje politike, a jedina moguća alternativa jest Restart koalicija.

 

Zašto ste izabrali slogan I mi smo bitni ?

Poruka je jasna. Mi smo zaboravljeni dio Hrvatske. Koliko god se HDZ trudio u ovoj kampanji objasniti da je II. Izborna jedinica i Bjelovarsko-bilogorska županija bitna teško nalaze argumente, jer mi nemamo državno vođenih projekata za razliku od drugih. Mi smo građani Hrvatske kao i svi drugi i ako želimo da smo u jednakoj poziciji da nas državna politika poštuje moramo poslati i neke poruke. Najjača poruka će biti da zaokružite u okviru Restart koalicije broj 5, jer mi jesmo dio koalicije kao što je IDS dio koalicije i kao IDS ćemo brinuti da u okviru nove Vlade sve što je dogovoreno i bitno za ovaj dio Hrvatske bude i provedeno.

 

A što je dogovoreno ?

Davor Bernardić bio je potpuno jasan, uz ukupnost državne politike koja u budućnosti nosi borbu s koronavirusom i očuvanje zdravlja stanovnika Hrvatske te borbu s ekonomskom situacijom koja se pogoršava, da će mu prioritet za ovaj dio Hrvatske biti i sufinanciranje gradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar po pulskom modelu, gradnja brze ceste prema Bjelovaru i Virovitici, ali i Koprivnici, ali i rješavanje pitanja cestovnih autoprijevoznika, a time i Čazmatransa. HDZ u svom programu ima nastavak projekta Slavonija, ali i pokretanje ulaganja u Dalmatinsku zagoru, Liku, Banovinu, Gorski kotar i otoke. U svojim mnogobrojnim posjetima Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u sklopu kampanje u HDZ-u nisu izrekli nikakvu namjeru da po pitanju nama bitnih projekata išta naprave. To je ta razlika.

 

Bili ste član Vlade, odnosno ministar turizma. Jeste li se pridružili Restartu očekujući neko od ministarskih mjesta ?

Bio sam ministar turizma i započeo taj mandat po anketama kao najgori ministar, a završio kao najbolji ministar po istim tim anketama. Činjenica je da smo tadašnju krizu u turizmu prebrodili u društvu najuspješnijih u Europi, a pokazali smo i ono što je do tada bilo nemoguće, a to je razvoj kontinentalnog turizma. Cilj mog sadašnjeg uključivanja u izbore nije da ponovno budem ministar već da moja stranka Damir Bajs Nezavisna lista postane parlamentarna stranka i zastupa interese ovog dijela Hrvatske.

 

Koja bi bila Vaša poruka biračima ?

U nedjelju odlučujemo o Vladi, ali i o budućnosti ovog dijela Hrvatske. Vaša snaga je u Vašoj olovci. Zaokružite na Restartu broj 5 – mene. Time ćete imati svoje predstavnike u Saboru.

 

 

(Sponzorirani članak)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!