KORAK ZA PLES Novi projekt čiji je cilj približiti plesnu umjetnost

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U Boho parku u Bjelovaru ovih je dana predstavljen novi projekt „Korak za ples“. Program razvoja publike “Korak za ples” odvija se u partnerstvu Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar i Umjetničke organizacije „Shooma“. Cilj je publici pomnije približiti područje plesne umjetnosti koja je slabo zastupljena u gradu Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Projekt će krenuti u sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta, ali nastavit će se i u drugim gradovima i općinama.

– Program sadrži raznolike aktivnosti suvremenog plesa poput stvaralačkih programa, radionica, inovativnih programa, plesnih predstava te improvizacijskih izvedbi na otvorenom. Vjerujem da će to biti jedan krasan događaj na koji su svi pozvani – rekla je Zvjezdana Galkowski, ravnateljica Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar.

Ciljana skupina programa su djeca i mladi u dobi od 4 do 18 godina kojima se kroz program želi predstaviti i približiti suvremena plesna umjetnost. Plesna umjetnica Irma Unušić koja vodi Umjetničku organizaciju „Shooma“ potvrdila je kako u gradu Bjelovaru kao i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema umjetničke organizacije koja se bavi suvremenim plesom.
– Ciljana skupina prvenstveno su djeca i mladi, ali dakako i krajnji korisnici, roditelji i svi ostali zainteresirani građani. Išli smo na ideju da predstavimo raznoliki program kako bi s plesom ušli u različita područja – ističe Unušić.
Projekt sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!