UDRUGA UMIROVLJENIKA Dežanovčani odgodili sve izlete

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DEŽANOVAC – Dežanovački umirovljenici već tradicionalno vrijeme svakog ponedjeljka krate pikadom i kartanjem. Ovakvim druženjima podjednako se odazivaju i žene i muškarci, a dokaz su dobre sloge između trenutno 288 članova Udruge umirovljenika Dežanovac. Potvrdio nam je to Željko Brajković, predsjednik te udruge koji je ujedno spomenuo i neke od budućih planova umirovljenika.
– Zbog korone ljudi nikuda ne idu jer se boje. U planu smo imali nekih pet izleta, međutim od toga ništa. Prvi izlet trebali smo imati u svibnju, a plan je bio ići u Sarajevo, no zbog korone izlet je odgođen. Na izvršnom odboru dogovorili smo se da ništa nećemo imati do devetog mjeseca kada planiramo ići u Zaostrog na četiri dana, ali samo ako se situacija smiri – rekao je Brajković.
Kao i brojne druge udruge, i dežanovački umirovljenici namjeravaju se javiti na trenutno otvoren javni poziv Bjelovarsko – bilogorske županije kako bi ostvarili dodatna novčana sredstva za svoje aktivnosti.
– Svake godine od Bjelovarsko – bilogorske županije povlačimo oko 20 tisuća kuna. Taj iznos dobivali smo kao općinska organizacija Sirač, Končanica, Daruvar. Novčana sredstva od prošle godine planirali smo za izlete i pjevački zbog. Ove godine također planiramo raditi natječaj putem kojem ćemo za pjevački zbog kupiti sintesajzer i gitaru – kaže Brajković.
Uz spomenute pogodnosti, dežanovački umirovljenici, zahvaljujući izdašnom proračunu, mogu računati i na poklon pakete prije Božića. Sve to je svojevrsna nagrada jer su umirovljenici svojim radom i zalaganjem to i zaslužili, zaključio je Brajković.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!