HREBAK ODLUČAN Čim uđem u Sabor, počinjem raditi na tome da ozakonimo transparentnost!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HSLS na nadolazeće parlamentarne izbore izlazi s HDZ-om, a na trećem mjestu zajedničke liste broj 12. u drugoj izbornoj jedinici našao se bjelovarski gradonačelnik i predsjednik HSLS-a Dario Hrebak. Iako je još prije nekoliko mjeseci izgledalo kako daljnja suradnja s HDZ-om za HSLS nije izgledna, u posljednji tren došlo je zbog preokreta, i to nakon što su čelni ljudi dviju stranaka dogovorili suradnju na projektu po kojem se Bjelovar već istaknuo.

-Otkako se bavim politikom, svi mi govore kako se nešto ne može napraviti, kako će me netko prevariti, kako će netko zaobići moje povjerenje. Međutim, mi smo u Bjelovaru isporučili transparentnost, i to uz HDZ-ove vijećnike, uz njihovo povjerenje i podršku. Isto je ovih dana učinio HDZ-ov gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara. Dakle, to nema veze s HDZ-om i SDP-om već s tim želi li netko poduzeti tako ozbiljan korak ili ne. Ja sam se s A. Plenkovićem složio da želimo isporučiti transparentnost Hrvatskoj i da želimo napraviti nešto konkretno po pitanju korupcije u Hrvatskoj. Vjerujem da će se to zaista dogoditi. Čim uđem u Hrvatski sabor, krećem s prijedlogom da transparentnost postane zakonska obveza i da saznamo kako načelnici, gradonačelnici i župani troše novac građana – kaže Hrebak.

Predsjednik HSLS-a svjestan je, kaže, da samostalno to nikada ne bi mogao ostvariti.

-Pokušali smo graditi liberalni centar, no to nije uspjelo. Bit politike je da uspiješ ispuniti obećanja koje si zadao biračima. Na kraju smo odlučili ići s onima s kojima smo vidjeli da imamo najveće šanse da to i ostvarimo. To smo iskreno od samog početka jasno komunicirali – kaže Hrebak. Dodaje kako je uvjeren je Hrvatski sabor prava adresa za ozbiljne promjene u Hrvatskoj

-Ako u Hrvatskoj želiš nešto promijeniti, moraš ući u Sabor. Odlučio sam ići na izbore s HDZ-om jer sam dobio čvrsto obećanje da ćemo transparentnost osigurati na svim razinama. To možemo učiniti samo ako ćemo imati većinu i ako ćemo krojiti novu državnu vlast. Sve drugo su floskule. Ne želim biti oporba, želim biti političar koji isporučuje. Mnogi obećavaju puno toga, a na naprave ništa. Ja od svojih partnera tražim jednu jedinu stvar, a to je transparentnost – kaže Hrebak. Prvi čovjek HSLS nimalo ne sumnja kako je nastavak partnerstva s HDZ-om ispravna odluka koja, kaže, vodi prema ostvarenju vizije poštene i bolje Hrvatske.

-Zamislite Hrvatsku u kojoj svaki građanin može vidjeti kako svaki političar troši njegov novac, neovisno radi li se o općinskom, gradskom, županijskom ili državnom proračunu. E, takvu Hrvatsku ja vidim. Svi danas pričaju o borbi protiv korupcije, a nitko ništa na tom području konkretno ne radi. Mi smo to učinili u Bjelovaru, a sad je vrijeme da isto isporučimo Hrvatskoj – zaključuje Hrebak.

 

 

(Sponzorirani članak)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!