MJESNI DOMOVI Općina se pobrinula za većinu troškova

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Na području Općine Hercegovac nedavno je završena dugogodišnja obnova mjesnog doma u Ladislavu. Poslovi koji su odrađeni u mjesnom domu su uređenje nadstrešnice na ulazu u dom i stepeništa na ulazu, riješena je sanacija sanitarnih čvorova, spušten je strop u velikoj sali te je postavljanja toplinska izolacija prema stropu. U cjelokupni projekt koji je trajao osam do devet godina uloženo je više od 700 tisuća kuna dok posljednja investicija vrijedi oko 200 tisuća kuna.
Načelnik Boro Bašljan
– Praktično se završetak radova poklopio s potpisivanjem ugovora s Ministarstvom regionalnog razvoja gdje smo na natječaju za razvoj lokalne zajednice ostvarili 70 tisuća kuna sufinanciranja obnove mjesnog doma u Ladislavu – rekao je Boro Bašljan, načelnik Općine Hercegovac.
Isto tako, u tijeku su veliki radovi na mjesnom domu u Palešniku, a Općina nije zaboravila niti na Češku Besedu Hercegovac.
– Radovi na mjesnom domu u Palešniku vrijede oko 600 tisuća kuna gdje se temeljito preuređuje unutrašnjost doma. Također smo pomogli i Češkoj Besedi Hercegovac za uređenje Masarykovog doma čija se vrijednost radova procjenjuje na gotovo 250 tisuća kuna – kaže Bašljan.
Velika pomoć oko Masarykovog doma došla je od Češke zajednice i zastupnika za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimira Bileka, ali Općina Hercegovac u projekt se uključila i s vlastitim novčanim iznosima. Većinski dio financija Općina je osigurala i za mjesne domove u Ladislavu i Palešniku dok su oba doma sufinancirana iznosima Ministarstva regionalnog razvoja. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!