SPORTSKA INFRASTRUKTURA Korak po korak do Gradskog stadiona

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Već neko vrijeme Grad Bjelovar ulaže u Gradski stadion čija se ukupna vrijednost procjenjuje na 22 milijuna kuna. Budući da je riječ o pozamašnoj investiciji, Grad je projekt odlučio raditi u fazama. Tako se trenutačna ulaganja odnose na pomoćno nogometno igralište – koje će biti u sklopu budućeg novog stadiona, umjetnu travu, ogradu, opremu i društvenu prostoriju. U sve navedeno bit će uloženo oko 4 i pol milijuna kuna. Gradonačelnik Dario Hrebak naglašava kako nema niti jednog terena s umjetnom travom na području cijele Bjelovarsko-bilogorske županije.

– Polako se počinjemo dokazivati kao Grad koji ulaže u sportsku infrastrukturu. Samo je vrijednost umjetne trave milijun i 700 tisuća kuna, dva milijuna i 200 tisuća kuna vrijedni su pripremni radovi u koje spadaju drenaža i ravnanje terena, a 200 tisuća kuna bit će dodatni trošak za opremu. Sve zajedno radi se o ogromnom iznosu za Grad Bjelovar, ali odlučili smo u sportsku infrastrukturu ulagati sve više i više – kaže Hrebak.
Gradonačelnika posebno veseli otvorenje novih društvenih prostorija gdje su Grad Bjelovar i Nogometni klub Bjelovar zajedničkim financijskim snagama realizirali projekt.
– Nove društvene prostorije napravljene su po principu da jednu kunu osigura Grad, a jednu kunu Nogometni klub zajedno sa svojim sponzorima. Sa sportskim klubovima nastojimo ostvarivati ovakvu vrstu suradnje, no nitko ništa neće dobiti na pladnju već svi zajedno moramo djelovati. Mislim da je takav način najbolji jer iako bi Grad možda i mogao investirati kompletan iznos, na ovaj način angažiramo klubove – rekao je Hrebak.
Hrebak najavljuje kako je spreman i projekt atletske staze koja će također biti prva u županiji i koju Grad financira u stopostotnom iznosu. Isto tako, najavljuje da se će za otprilike dva tjedna svjetlo dana ugledati i javni natječaj za gradnju nogometnog stadiona. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!