ZADNJI VLAK – MOST-ovci pili kavu s građanima, SDP-ovci tržili na placu, BUZ-ovci žele veće mirovine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U samom finišu predizborne kampanje aktivnosti onih koji love saborske mandate su na samom vrhuncu, pa je tako i Bjelovarom danas bilo gotovo nemoguće proći, a da ne naiđete na nekog od kandidata. Svoju presicu je na paviljonu imao BUZ koji se zalaže za to da se ukupna masa mirovina poveća za deset posto. No, da bi se to postiglo nužno je ujedinjenje umirovljeničkih stranaka, rekao je predsjednik BUZ-a Milivoj Špika i poslao oštru poruku ostalim čelnicima.

-Jedini način ujedinjenja je da se maknu trgovci interesima umirovljenika, a to znači da Silvano Hrelja i Lazar Grujić napokon priznaju da je jedini način na koji nešto možemo napraviti slovenski model. Dakle jedna umirovljenička stranka i pet do deset mandata u nacionalnom parlamentu – poručio je Špika.
Par koraka dalje – na korzu, kavu je Bjelovarčanima dijelio nositelj Mostove liste u drugoj izbornoj jedinici Nino Raspudić. I poslije izbora će, kaže, biti intenzivno prisutan u ovom kraju i zalagati se za njegove potrebe poput brze ceste do Zagreba.
– Nisam demagog kao ovi što 20, 30 godina obećavaju brzu cestu pa je ne naprave. Ne mogu reći da ću vam napraviti brzu cestu do kraja jer ne znam ni hoću li participirati u vlasti, ali mogu obećati da ću biti glasan glas u Saboru i da ću im svako malo “kljucati” što je s brzom cestom – rekao je Raspudić.
Zalagat će se, najavio je Raspudić, i za otkupne centre za proizvode malih poljoprivrednika. Restartovci koji su se pozicionirali na tržnici malim poljoprivrednicima žele otvoriti vrata trgovačkih centara kako bi se prekinula sadašnja praksa na koju je ukazao Mladen Kešer.

 

– U vrijeme HDZ-a ljudi oru, posiju i na kraju što se dogodi? Naši OPG-ovci to moraju zaorati, bace sve – zagrmio je Kešer.
Obećavaju restartovci i brzu cestu, pomoć autobusnim prijevoznicima te sufinanciranje gradnje bjelovarske bolnice. Pokriće im je, navodi šef bjelovarsko-bilogorskih SDP-ovaca, Tihomir Jaić, ono što su protekle tri godine napravili u županiji.
– Uloženo je preko 400 milijuna kuna u obnovu škola, započeta je gradnja bolnice i glazbene škole – ističe Jaić.
Podršku Jaiću u borbi za Sabor su dale SDP-ova europarlamentarka Biljana Borzan kao i stranka Glas. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!