KREATIVA Sutra u Boho parku “Pogled iznutra” mlade Hane Berak

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jedna od kreativnijih Bjelovarčanki na čiji rad svi mogu biti itekako ponosni, svakako je Hana Berak koju sutra možete uživo podržati u njezinom radu.

Naime, Krea(r)tiva je program namijenjen mladima od od 15 do 30 godina, a provodi se od jeseni 2017. u Narodnoj knjižnici “Petar Preradović” Bjelovar na Studijskom odjelu. 

Usmjeren je prema kreativnim osobama s formalnim ili neformalnim obrazovanjem u umjetničkim područjima.

Glavni ciljevi ovog programa su podrška, poticanje kreativnosti i aktivno uključivanje u kulturnu scenu grada. U gradu ima mnogo mladih osoba koje slikaju, fotografiraju, pišu ili se bave izvedbenim umjetnostima, a do sada nisu imali prilike pokazati svoje stvaralaštvo. Knjižnica, kao jedna od najvažnijih kulturnih ustanova u Bjelovaru, ovim programom pruža mladim kreativcima i kreativkama prostor za predstavljanje, stručnu podršku i vidljivost u medijima i na društvenim mrežama.

U ovom programu sudjelovalo je do sada jedanaest autora.

Mlada Bjelovarčanka Hana Berak dvanaesta je autorica u ciklusu Krea(r)tive. „Pogled iznutra“ izložba je njezinih likovnih radova – portreta i autorportreta, slika pejzaža i mrtve prirode – nastalih u periodu od 2015. do danas.

Hana ima samo šesnaest godina, ali je do sada već imala sedam skupnih i pet samostalnih izložbi. Začuđuje njezina zrelost u portretiranju poznatih i nepoznatih lica. I sama kaže :“ Volim portrete. Možda zato što volim promatrati ljude. Ljude osjećam. Ne mogu me prevariti. Znam kada su tužni, kada su zabrinuti, kada im se nešto ne sviđa, kada im nešto ide na živce, kada su začuđeni, kada se prave važni… ma jednostavno ih osjećam.“

Svijet Hane Berak možete osjetiti i vidjeti od od 1. do 31. srpnja u prizemlju i na Studijskom odjelu Knjižnice, Trg Eugena Kvaternika 11. Izložba je sastavni dio programa Bjelovarskog kulturnog ljeta 2020. Otvorenje Hanine izložbe bit će sutra, u subotu 4. srpnja u 12 sati u Boho parku. Mlada svestrana Bjelovarčanka vas očekuje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!