KORAK NAPRIJED Preko cvijeća do posla

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Devet žena je dobilo uvjerenje za zvanje “cvjećarka-aranžerka” nakon završenog tečaja u Centru za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar. Od njih devet, sedam ih je bilo uključeno u projekt Socijalne zadruge Pružimo ruke “Korak naprijed-povećanje zapošljivosti skupina u nepovoljnom položaju”. Zbog velikog interesa su održana dva tečaja za cvjećarke-aranžerke, a dojmovi nakon ovog ljetnog su samo pozitivni, ističe koordinatorica projekta Mihaela Boltižar.
-Jako smo zadovoljni. Imamo lijepe povratne informacije i od cvjećarni u kojima su polaznice imale praksu i od Centra za cjeloživotno učenje i kulturu, ali i od samih polaznica koje se nadaju da će uspjeti pronaći posao – rekla je Boltižar.
Jedna od polaznica je tako ostala i raditi u cvjećarni u kojoj je odrađivala praksu dok će Vlatka Paukovac otvoriti vlastitu cvjećarnu u Poljani na što su u Socijalnoj zadruzi Pružimo ruke posebno ponosni. Iako Paukovac ima šest godina iskustva rada u cvjećarstvu bez tečaja ne bi mogla krenuti u vlastiti poslovni poduhvat.
-Bilo mi je najbitnije da imam baš položeno za cvjećarku jer me to najviše traže iako imam dosta iskustva, a oduvijek sam željela imati nešto svoje – kaže Vlatka Paukovac koja tečaju zato i daje čistu desetku.
Uz tečaj za cvjećarke-aranžerke, kroz projekt “Korak naprijed-povećanje zapošljivosti skupina u nepovoljnom položaju” je odrađen i onaj za povrtlare kao i informatički tečaj, a ove jeseni će početi i tečaj znakovnog jezika. Ukupno će biti uključeno 36 osoba.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!