Kreativno i zabavno upoznavanje medija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Alfa radio ovih dana pokreće projekt  Alfa ljetna škola, namijenjen mladima u tinejdžerskoj dobi. Cilj mu je upoznati ih s osnovama medijske pismenosti, s naglaskom na radijsko novinarstvo. Škola će trajati pet tjedana tijekom srpnja i kolovoza, a radionice će voditi glavna urednica na Alfi Slavica Trgovac Martan.

-Predviđeno je održavanje deset radionica u sklopu kojih će se polaznici imati priliku upoznati s funkcioniranjem radija na licu mjesta, u redakciji Alfa radija, koji za tu priliku osigurava sve potrebne resurse – od znanja pa sve do tehničke opreme – pojašnjava Trgovac Martan. U sklopu edukacije, dodaje, polaznici će naučiti osnove radijskog novinarstva – snimanje i računalnu obradu tonova, montiranje priloga, programiranje te prezentaciju radijskih sadržaja u radijskom eteru te na društvenim mrežama.

-Uz deset radionica koje će se održati fizički, u redakciji i studiju Alfa radija, u sklopu projekta predviđeno je i stalno održavanje online konzultacija putem virtualne učionice. Na taj način će polaznici i izvan dogovorenih termina na samom radiju moći razmjenjivati ideje, materijale te će u svakom trenutku moći pitati ako im nešto nije jasno, odnosno ako zatrebaju pomoć pri realizaciji zadataka – kaže Trgovac Martan.

Najbolji prilozi koji nastanu na Alfa ljetnoj školi bit će emitirani u eteru Alfa radija, a dio sadržaja i na društvenim mrežama.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, napominju na Alfi, važno je napomenuti kako će se sve radionice održavati uz strogo pridržavanje svih preporuke epidemiološke struke. Ovaj projekt podržali su Grad Bjelovar i Savjet mladih Bjelovarsko-bilogorske županije.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na radionicama trebaju do petka, 10. srpnja, poslati motivacijsko pismo na info@alfaradio.hr.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!