ČAZMANSKE ŠKOLE Ukupna ulaganja Županije gotovo 20 milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Jedan od 44 školska objekta koji zahvaljujući uspješnom županijskom apliciranju na natječaje prolazi kroz temeljitu obnovu je i Područna škola Gornji Draganec. U obnovu doslovce od temelja do krova će biti uloženo milijun i 600 tisuća kuna, a time će 53 učenika i petero zaposlenika s prvim rujnom krenuti u gotovo pa novu zgradu. To pozdravlja i učitelj razredne nastave Vojislav Klinac jer kvalitetu školstva, ističe, treba podizati i u manjim sredinama.
Foto: BBŽ
– Svako ulaganje u obrazovanje omogućuje napredak društva. Škola sjajno izgleda nakon obnove koja je bila potrebna. Vjerujem da će obnovljenom školom biti oduševljeni svi, i učenici i roditelji, a mi učitelji i učiteljice već sada smo oduševljeni – rekao je Klinac.
Zadovoljni mogu biti i učenici i zaposlenici matičnog objekta u Čazmi u čiju se obnovu, također u županijskoj režiji, ulaže desetak milijuna kuna. Osim energetske obnove za kojom je Osnovna škola Čazma vapila, rješava se još jedan velik problem škole u samoj Čazmi – manjak prostora, potvrdila je ravnateljica Lidija Osman.
– Problem s učionicama sada je riješen jer dobili smo novih pet učionica i to pregradnjom velikih učionica, ali i prostorom koji je rađen iznad dvorane – kaže Osman.
U Osnovnoj školi Čazma će biti potrebni i dopunski radovi što će Županija platiti sama. Školstvo mora biti prioritet, naglasio je za obilaska župan Damir Bajs.
– Ovog trenutka naš cilj je jednostavan, da 90 posto učenika svih naših osnovnih i srednjih škola ide u nove i obnovljene škole. Već smo na 25 posto učenika koji će na jesen krenuti upravo u takve škole – rekao je Bajs.
Foto: BBŽ
Kroz obnovu će proći još jedna čazmanska škola, ona u Dapcima za koju je raspisan natječaj za izvođača radova. Riječ je o projektu od milijun i 600 tisuća čime se ukupno županijsko ulaganje u školstvo u Čazmi penje na oko 20 milijuna kuna.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!