CENTAR KOMPETENTNOSTI Medicinskoj školi odobreno još 29 milijuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jedan u nizu trenutno ugovorenih europskih projekata Bjelovarsko-bilogorske županije je i projekt Regionalnog centra kompetentnosti u zdravstvu Medicinske škole Bjelovar. Projekt uključuje nadogradnju i opremanje škole kao i uspostavu centra u što će se uložiti više od 62 milijuna kuna. Treba napomenuti kako je za projekt već osigurano 33 i pol milijuna kuna za dogradnju škole i opremu, a ovih dana potpisan je drugi ugovor vrijedan 29 milijuna kuna. Što se točno može očekivati od Regionalnog centra kompetentnosti, otkriva Biljana Balenović, ravnateljica Medicinske škole u Bjelovaru.
– Regionalni centar kompetentnosti u zdravstvu Medicinske škole Bjelovar bit će mjesto izvrsnosti u strukovnom obrazovanju, u sektoru zdravstva i socijalne skrbi. To će biti mjesto gdje će se učenje temeljiti na radu i uvjetima koji su što sličniji onima na radnom mjestu. Adaptirat će se dio postojeće zgrade, dogradit će se nova zgrada, a kabineti za vježbe opremit će se s najsuvremenijom opremom. Zahvaljujem se Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i svim stručnim suradnicima – rekla je Balenović.
Uz navedene iznose, Bjelovarsko-bilogorska županija doprinijet će razvoju i izgradnji centra s iznosom od tri i pol milijuna kuna. Osim materijalnog dijela i opremanja, polovina iznosa ide na usavršavanje djelatnika, ističe župan Damir Bajs.
– Znanje koje će djelatnici steći kroz program su znanja koja će prenijeti učenicima, ali i svima onima u ovom dijelu Hrvatske koji ta znanja žele steći jer ovaj će Centar obuhvaćati najmanje tri do četiri županije. Stoga, hvala vam na trudu i radu i zadatku koji je tek pred svima nama. Ugovori su potpisani, građevinske dozvole su izdane, a uskoro očekujemo i mogućnost raspisivanja natječaja – kaže Bajs.
Projekt obuhvaća 13 partnera koji će zajedničkim snagama Medicinsku školu Bjelovar dograditi za dvije tisuće četvornih metara novog prostora. Važna činjenica je da projekt omogućava i financiranje plaća nastavničkog osoblja tako da će nekoliko djelatnika u potpunosti primati plaću iz projekta dok će plaća ravnateljice biti financirana 30 posto. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!