ULAGANJA U VRTIĆE Do jeseni stižu mjesta za sve mališane

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VIROVITICA – Iz grada Virovitice stižu dobre vijesti za roditelje vrtićanaca. Naime, prošle godine je otvoren 83 milijuna kuna vrijedan novi Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju koji je korisnicima i zaposlenicima omogućio znatno kvalitetnije uvjete. No, Grad nije zaboravio niti na staru zgradu COOR-a kojeg će preurediti upravo za generacije koje dolaze, otkriva gradonačelnik, Ivica Kirin.
– Kao što smo i najavljivali, povećat ćemo kapacitete Dječjeg vrtića Cvrčak. Odlučili smo, uz dogradnju vrtića koji radimo u Svetom Đurađu gdje će biti primljeno gotovo 30 mališana, prenamjeniti i staru zgradu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju također u dječji vrtić. Tako bi sva djeca za koju se vrtić zatražio, u isti i bila smještena – rekao je Kirin.
Gradonačelnik I. Kirin
U Gradu, ističe Kirin, znaju da je u Virovitici problem upisati dijete u vrtić jer i ondje postoje liste čekanja s obzirom na to da ima više djece nego što ima mjesta u vrtiću.
– Svjesni smo situacije da roditelji nemaju kuda s djecom, da su zaposleni i da Grad Virovitica mora voditi brigu o predškolskom standardu. Stoga smo i krenuli u adaptaciju starog COOR-a čiji se radovi procjenjuju na 600 tisuća kuna – kaže Kirin.
Adaptacija nije jedino što će se napraviti jer se misli i na prometnu sigurnost.
– Grad u sljedećem razdoblju planira odkupiti tri parcele kako bismo osigurali prilaznu cestu i parkirališna mjesta za roditelje. Realizacijom tog projekta roditelji više neće morati stajati na glavnoj prometnici u Gajevoj ulici prilikom ostavljanja djece u vrtiću – napominje Kirin.
Na taj će način svi biti sigurniji, a i roditelji će moći mirnije i s manje žurbe svoje mališane dovoditi u vrtić i izvoditi iz njega. Nije se, navodi Kirin, zaboravilo niti na opremu potrebnu za rad vrtića.
– Osim uređenja unutarnjeg prostora, do početka nove pedagoške godine planira se i opremiti zgrada te će ona biti spremna za prihvat predškolaca. Ono što je najvažnije, time će se proširiti kapacitet Dječjeg vrtića Cvrčak za 53 mjesta – kaže Kirin.
Kapacitet od 53 mjesta nije malo, ali preduvjeti ne mogu biti ostvareni preko noći, napominje virovitički gradonačelnik.
– Molim roditelje za malo strpljenja. Izvršili smo upis djece u vrtić, ali jedan dio djece ostao je na listi. No, tijekom ove godine svu tu djecu planiramo povući u vrtić Cvrčak. Često slušam ljude kako se pitaju kada će cesta, nogostup i ostali projekti, ali mislim da moramo bit objektivni i složit se da su nam ipak djeca najvažnija i da je svako ulaganje u vrtiće i škole prioritet u odnosu na sve ostale potrebe koje imamo u gradu – zaključuje Kirin.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!