BAJS POTVRDIO “Neću uzeti mandat i ne idem u Sabor!”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon parlamentarnih izbora i odluka koje su donijeli građani, red na svojevrsne odluke došao je pred političare i političke stranke. Važnu odluku tako je donio i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i ujedno predsjednik Damir Bajs Nezavisne liste koji je, podsjetimo, na petom mjestu liste Restart koalicije osvojio treći najbolji rezultat, s osvojenih 4 251 glasom. Prema njegovim riječima, mandat koji mu pripada neće uzeti i neće ići u Sabor, neovisno o tome što je saborska plaća bitno veća od plaće župana.
– Zapravo je bitno da moja stranka ima predstavnika u Hrvatskom saboru kako bi on zastupao ovaj dio Hrvatske. Sukladno Zakonu, to ovisi o SDP-u. Temeljem preferencijalnih glasova, mi ćemo od SDP-a zatražiti da taj mandat pripadne nama tako da ćemo mi, ako ga dobijemo, ostati u okviru oporbe kako smo i najavili – rekao je Bajs.
Budući da Bajs nije osvojio pet tisuća glasova kako je dogovoreno predizbornim sporazumom između njega i SDP-a, raspolaganje njegovim mandatom prepušteno je SDP-u. Ukoliko SDP odluči da u Sabor ne može ići Bajsov zamjenik – Mario Preskočil, tada će se mandat vratiti i pokloniti SDP-u.
Bajs je uputio i čestitku HDZ-u na dobivenim izborima rekavši pritom da njegovu potporu za aktivnosti vezane na području županije – imaju.
– Moram reći da me vesele izjave u kampanji od prvog čovjeka HDZ-a, gospodina Gordana Jandrokovića koji je izričito rekao, a nadam se da će se toga i držati, da će naš kraj dobiti apsolutni prioritet u Vladi i HDZ-u vezano uz nastavak izgradnje brze ceste prema Bjelovaru i Virovitici kao i projekt gradnje bolnice – ističe Bajs.

Tko će završiti u Saboru još uvijek je nepoznato, no trenutno je jedno sigurno, a to je da Bajs ostaje bjelovarsko-bilogorski župan. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!