JAVNE FINANCIJE Najviše ocjene za Koprivničko-križevačku županiju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Institut za javne financije objavio je rezultate istraživanja proračunske transparentnosti svih hrvatskih županija, gradova i općina za razdoblja od studenog-prosinca 2019. i veljača-ožujak-početak travnja 2020. u kojem je analiziran broj ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama lokalnih jedinica. Analiza je obuhvatila Izvještaj o godišnjem izvršenju proračuna za 2018., Izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2019.,  prijedlog proračuna za 2020., izglasani proračun za 2020. te proračunski vodič za građane za 2020. godinu.

S obzirom na parametre analize te dobivene rezultate, Institut za javne financije proračunsku transparentnost Koprivničko-križevačke županija je ocijenio s odličnom ocjenom (u analizi ostvarila maksimalnih pet bodova)  jer je ispunila i objavila sve dokumente te se je dosljedno pridržavala Zakona o proračunu, Zakona o pravu na pristup informacijama i preporuka Ministarstva financija.

Koprivničko-križevačka županija je u samom vrhu i što se tiče proračunske  transparentnosti općina gdje je zauzela drugo mjesto s osvojenih 4,6 bodova (od mogućih pet), odmah iza  Požeško-slavonske županije koja je ocijenjena s maksimalnih pet bodova. Po ukupnoj prosječnoj transparentnosti proračuna svih jedinica na području županije Koprivničko-križevačka županija zauzima treće mjesto s osvojenih 4,5 bodova dok gradovi u Koprivničko-križevačkoj županiji zauzimaju pretposljednje mjesto.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!