ŽENE IZ SJENE Projekt koji ističe važnu ulogu žena u zajednici podržao i Grad

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – “Žene iz sjene” je projekt Udruge žena Garešnički Brestovac kojim žene žele izvući iz sjene u kojoj se ponekad utope i istaknuti njihovu ulogu u zajednici, ističe predsjednica udruge Lidija Hlebec.
– Žene su uvijek tu, nekada su u sjeni, a nekada su u vrhu. No, svi zajedno moramo priznati da se bez žena ništa ne bi moglo odigrati, nikakvi projekti i provedba javnih događanja – kaže Hlebec.
Garešnička događanja i manifestacije su nezamislivi bez vrijednih članica Udruge žena Garešnički Brestovac. Kako bi mogle i nastaviti javile su se na natječaj Grada Garešnice za udruge na kojem su ostvarile potporu od pet tisuća kuna koja će dobro doći za nabavu potrebnog za aktivnosti. Članice udruge uglavnom prave domaće delicije, a tako zarađen novac se vraća zajednici, tumači Hlebec.
– Žene peku kolače, rade mlince i ostale domaće proizvode koje zatim prodajemo. Sav prikupljen novac na događanjima doniramo našoj školi koja si od te donacije kupi opremu ili neku drugu potrepštinu – rekla je Hlebec.
Ponosno je 67 članica Udruge žena Garešnički Brestovac na svoj rad, ali i na činjenicu da udruga bez prekida radi još od pedesetih godina prošlog stoljeća. Gradska potpora će pomoći da s istim žarom nastave raditi i dalje. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!