ENERGETSKA OBNOVA Nov izgled dobio i društveni dom u Zvijercima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na području grada Bjelovara nastavila se obnova društvenih domova. Energetskom obnovom, a samim time i ljepšim izgledom, tako se sada može pohvaliti i zgrada društvenog doma u Zvijercima koja je iz energetskog razreda F prešla u energetski razred B. Zbog te značajne razlike, očekuje se da bi ušteda toplinske energije trebala iznositi 82 posto. Ukupna vrijednost projekta je milijun i 236 tisuća kuna.

– Grad Bjelovar nastoji ravnomjerno razvijati grad i gradska naselja jer jednako želimo ulagati u ruralna kao i u urbana područja grada. Dokaz tome je i energetska obnova društvenog doma u Zvijercima. Fond za regionalni razvoj Gradu je odobrio 748 tisuća kuna dok je dodatnih 277 tisuća odobreno od Ministarstva regionalnog razvoja i Fonda za sufinanciranje. Grad Bjelovar u projekt je uložio svega 210 tisuća kuna – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.
Između ostalog, radovi su uključivali zamjenu elektroinstalacija i grijanja, novu i modernu rasvjetu, postavljanje fasade i toplinske izolacije stropa te rekonstrukciju dijela instalacije. Svi radovi završeni su i prije predviđenog roka.
– Radovi su trebali trajati do 30. rujna, no praktično su završeni dva i pol mjeseca ranije – ističe Hrebak.
Stanovnici mjesnog odbora dom trenutno koriste za održavanje svetih misa, no uređena zgrada i prostor stoji na usluzi i za druga potrebna događanja. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!