ČAZMANSKA TRADICIJA Otvoren natječaj za kratku priču – satiru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Već osmu godinu, Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma i Organizacijski odbor manifestacije Slavko Kolar – književni dani raspisuju natječaj za kratku priču – satiru. Natječaj je otvoren u ljetnim mjesecima, a sa sobom donosi i određena pravila. Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom, mogu sudjelovati s jednim radom, a tema kratke priče – satire može biti slobodna.

– Kratka priča koja se prijavljuje ne smije biti objavljena, može imati 300 redaka i oko 18 tisuća znakova s prazninama. Na ovogodišnji natječaj može se prijaviti na dva načina, u pisanom obliku, priče, sve označeno šifrom, na adresu Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma, Ulica Alojza Vulinca 3, 43240 Čazma, s naznakom „Natječaj za kratku priču – satiru” ili ove godine po prvi put otvorili smo i elektronički oblik prijave, na e-mail slavkokolar.price2020@gmail.com – otkriva Vinka Jelić-Balta, ravnateljica čazmanske Gradske knjižnice, dodajući kako se priče mogu slati do 30. rujna.

Kratke priče ocijenit će sastav književnika ili književnih kritičara, a svih osam godina odluku o najboljim pričama donose Branislav Oblučar, Miroslav Mićanović, Hrvoje Kovačević i Slađan Lipovec. Posebna zanimljivost svim natjecateljima su dakako nagrade koje se sastoje od plakete i novčanog iznosa.

– Natječaj naravno donosi novčanu nagradu pa tako prva nagrada iznosi tri tisuće kuna, druga dvije tisuće kuna i treća nagrada tisuću i 500 kuna. Dana 15. studenog uvijek se objavi 10 najuspješnijih priča koje će biti objavljene u elektroničkom obliku na web stranici Gradske Knjižnice Slavka Kolara – ističe  Jelić-Balta.

Dodjela nagrada i javno čitanje nagrađenih priča bit će organizirano u okviru manifestacije “Slavko Kolar – književni dani” 28. studenog u Čazmi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!