OPĆINA ROVIŠĆE U tijeku rekonstrukcija opasnog raskrižja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – U tijeku je rekonstrukcija raskrižja u Predavcu kod Ulice Nikole Zrinskog i Ulice 29. rujna. Lokacija je to koja je dosta prometna zbog čega je uređenje i potrebno, kaže rovišćanski načelnik, Slavko Prišćan.
– Radi se o ulici koja vodi u ili iz pravca naselja Podgorci, a tu su još prisutne dvije ceste, jedna koja prolazi kroz malu obližnju ulicu i jedna cesta koja vodi od pravca Bjelovara. Zbog svega toga zaista je gužva na tom raskrižju – rekao je Prišćan.
Brojni vozači uz to previše stisnu papučicu gasa što je posebno problematično jer su u blizini nogometno i dječje igralište. U Rovišću se nadaju da će se postavljanjem prometne opreme i signalizacije taj prometni problem riješiti. Osim zbog brzine i frekventnosti prometa, rekonstrukcija je nužna i zbog bolje preglednosti raskrižja.
Načelnik Rovišća Slavko Prišćan
– Prije svega dosta je nepregledno raskrižje, dva su zavoja, a blizu samog raskrižja nalazi se i jedna kuća koja je nekad davno izgrađena. Zaista se radi o opasnom raskrižju opasnom za pješake – ističe Prišćan.
Predavačko raskrižje uređuje lokalni komunalac, a trebalo bi biti gotovo za nekoliko dana. Uređenje je vrijedno 298 tisuća kuna pri čemu 65 posto tog iznosa financira MUP, a ostatak sama Općina.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!