NOVA PRAVILA Bez “maskiranja” nema shopingiranja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Svi oni koji su danas zakoračili u trgovinu, dobro su upućeni u najnovije pravilo koje nalaže da je od danas – upravo u trgovinama i trgovačkim centrima obavezno nošenje zaštitnih maski. Osim za kupce i trgovce, maske su od danas obvezne i za osoblje u kafićima i restoranima. Iako je dio građana maske nosio i na samom početku pandemije, prema svemu sudeći isprika za ne nošenje istih sve je manje. Da su maske, higijena i razmak najvažniji znaju i Bjelovarčani koje smo upitali kako im se sviđaju nove mjere.
-Treba držati do higijene i razmaka, a te maske treba i ne treba staviti, kaže jedan Bjelovarčanin dok drugi ističe – ja imam masku, nisam ju stavio, ali kada uđem u trgovinu stavit ću ju. Kada idem u trgovinu nosim masku – kaže Bjelovarčanka.
Budući da se pravilo nošenja maski kroz posljednje mjesece mijenjalo, neki su oko njih i dalje skeptični.
-Moje mišljenje je, iskreno, da se maske ne bi trebale nositi jer će sve bacile vraćati u pluća. To je moje mišljenje, ali pravila su takva da se maske moraju nositi – kaže građanka.
Iako se mišljenja razlikuju, pravila su jasna i zato kod dnevne ili tjedne kupnju, računajte na to da vam maska svakako mora biti pri ruci. Platnena, kirurška, jednobojna ili s porukom – glavno da pokriva nos i usta. (D.Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!