DALJINSKO JAHANJE Čazmanci uspješni na prvenstvu Hrvatske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – HKS i KU Konji Gizdavi su u ŠRC Kukavica pored Bjelovara organizirali Prvenstvo Hrvatske u daljinskom jahanju za 2020.g. u tri kategorije, za seniore, juniore i kadete. Pored toga, rezultati postignuti na ovoj utakmici bodovali su se i kao 3. kolo Croatia cupa. Ovo natjecanje okupilo je preko 50 natjecateljskih parova, među kojima je osam ekipa bilo iz Mađarske.

Najviše razloga za slavlje imala je ekipa KK Husar iz Čazme, osvojivši pehar kao najuspješnija ekipa ispred KK Garić iz Garešnice i KK Istra iz Manjadvoraca.

U pojedinačnim rezultatima u utakmici na 102 km, Prvenstvu Hrvatske za seniore, Martina Škrlec je na grlu 743 Sokol osvojila srebrnu medalju za 2. mjesto pa tako svojoj kolekciji medalja kao prvakinje u kadetima te prvakinje u juniorima dodala i ovaj vrijedan rezultat.

U juniorskoj konkurenciji na utrci od 81 km Antonio Dijanek sa grlom 9 Semsa – 2 premoćno je osvojio zlatnu medalju za 1. mjesto. U vrlo izjednačenoj utakmici u zadnjem krugu od 21 km sa prosječnom brzinom od skoro 18 km/h prestigao je sve konkurente i prvi projahao ciljnom ravninom.

U istoj utakmici  i Nela Kos sa grlom 607 Zita osvojila je vrijedno 3. mjesto i brončanu medalju i to je njezin najveći uspjeh u dosadašnjoj sportskoj karijeri.

-Ukupnom rezultatu na ovom natjecanju doprinijeli su i mladi natjecatelji kluba, pa je tako Maranella Turski sa grlom 615 Zarwari uspješno završila utrku, dok Josip Galović sa Srećkom i Tanja Gusić sa Santom, nakon vrlo brze utrke koja bi im osigurala 2. i 3. mjesto, nisu uspjeli spustiti puls konja na dozvoljenih 64 otkucaja pa nisu uspješno završili utrku. To je itekako dobro iskustvo za ove mlade natjecatelje koje će im u sljedećim utrkama sigurno dobro koristiti – kaže predsjednik Kluba Branko Kovačić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!