MJESTO ZA ISPRAĆAJ Na red došlo i posljednje mjesto u općini

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Nakon što je u kriznim vremenima koronakrize Općina Sirač uspješno osigurala 100 tisuća kuna od Ministarstva graditeljstva za mrtvačnicu u Miljanovcu, na red je došao i natječaj za izvođača radova. Naime, riječ je o zadnjem mjestu u Općini koje nema mrtvačnicu, a sama realizacija projekta očekuje se još ove godine, napominje načelnik Branimir Miler.
– Za projekt mrtvačnice u Miljanovcu raspisan je natječaj za izvođača radova i sada čekamo da se kuverte otvore i da se odabere najpovoljniji izvođač. Nakon toga slijede radovi. Vrijednost projekta je 357 tisuća kuna, a računamo ga završiti u ovoj godini – kaže Miler.
Namjera je, kaže Miler, da se napravi klasična mrtvačnica uz koju će posljednji ispraćaj biti dostojanstven.
– Želimo stvoriti prikladne uvjete. Kada se pokojnik doveze u mrtvačnicu, primjereno je da postoji natkriven dio. Cijela sahrana i posljednji ispraćaj tako će se odraditi na ljudski i dostojanstven način – rekao je Miler.
Kako bi iz općinskog proračuna mogli osigurati iznose za ovaj, ali i ostale projekte, Općina se morala pomiriti s tim da će ovu godinu provesti bez svih društvenih manifestacija. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!