POMOĆ OBRTNICIMA Grad osigurao iznos od 123 tisuće kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – S kakvim su se problemima susreli obrtnici za vrijeme koronakrize dobro zna Grad Daruvar koji im je upravo zato odlučio pomoći. Svim obrtnicima koji su morali zatvoriti svoja vrata Grad pomaže s ukupnim iznosom od 123 tisuće kuna. Na simboličan način tako će im se olakšati teška situacija u kojoj su se našli, a olakšati im se nastojalo i kod samih početaka pandemije kada je svoje obrtnike Grad oslobodio najma. Svaka pomoć uvelike znači jer obrtnici i poduzetnici prvi su, u ekonomskom smislu, osjetili udar od virusa.
– Došli smo do zaključka da simbolično, ali opet konkretno pomognemo našim obrtnicima, točnije riječ je o njih 82 koji su bili zatvoreni tijekom koronakrize. Isplatili smo im tisuću kuna po obrtu odnosno ukupno 123 tisuće kuna – ističe Damir Lneniček, gradonačelnik.
Podsjetimo kako je Grad nedavno potpisao i ugovor o potporama lokalnim poduzetnicima gdje im kao davatelj poticaja za zapošljavanje isplaćuje jednokratne poticaje u iznosu od 15 tisuća kuna, a za početak obavljanja registrirane djelatnosti iznos od pet tisuća kuna. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!