STOŽER KKŽ Jedini u zemlji bez novih i aktivnih slučajeva zaraze

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije ni jučer nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je tamošnji Stožer civilne zaštite. Testirano je 27 uzoraka iz opće populacije i svi su bili negativni. Na području županije pod mjerom samoizolacije je pet osoba, a riječ je o bliskim kontaktima ranije pozitivnih osoba.

Koprivničko-križevačka županija, ističu u Stožeru, i dalje je jedina u Hrvatskoj bez novih slučajeva i aktivnog pozitiviteta na koronavirus. Od početka epidemije na području županije zabilježeno je 99 slučajeva oboljenja.

Jučer je održana i koordinacija Stožera civilne zaštite na kojoj su razmijenjene aktualne informacije o epidemiološkom stanju na području županije. Članovi Stožera raspravili su o provedbi mjera zdravstvene zaštite te naglasili važnost očuvanja zdravstveno-socijalnog sustava županije od proboja koronavirusa s naglaskom na posebnu brigu o najugroženijim skupinama, starijim osobama i kroničnim bolesnicima. Upravo zbog toga, a s ciljem dodatnog jačanja sustava socijalne skrbi, u tijeku je provedba projekta „Zajednica u zajednici“ kojim se kroz edukaciju i interaktivna predavanja  dodatno unaprjeđuju kompetencije zaposlenika ustanova i obiteljskih domova za smještaj starijih i nemoćnih osoba te udomiteljskih obitelji.

Županijski Stožer civilne zaštite pozvao je sugrađane  na odgovorno ponašanje i pridržavanje uputa HZJZ-a i odluka Nacionalnog Stožera civilne zaštite, svih općih mjera zdravstvene zaštite primjenjivanjem socijalne distance, održavanjem higijenskog standarda i dezinfekcije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!