DOBRODOŠLA POMOĆ Čazma osigurala sredstva za školske materijale

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Budući da se kupnja udžbenika financira iz državnog proračuna, Grad Čazma ove, kao i prošle godine, nabavlja radne bilježnice, mape za likovni, kutije za tehnički i atlase – za sve učenike OŠ Čazma i područnih škola, i to one redovnog, kao i posebnog programa. Za tu namjenu iz gradskog će se proračuna utrošiti oko 300.000 kuna.

Budući da opremanje đaka, odnosno kupnja udžbenika, radnih bilježnica i ostalog obveznog školskog materijala predstavlja prilično opterećenje na obiteljske budžete, a zahvaljujući dobrom stanju Gradskog proračuna Grada Čazme koje je to omogućilo, školske godine 2016./2017. gradonačelnik Grada Čazme donio je odluku kojom je Grad Čazma izravno pomogao roditeljima i skrbnicima svih učenika Osnovne škole Čazma.

Još za školsku godinu 2016./2017., kupnja knjiga za sve učenike Osnovne škole Čazma i svih pet područnih škola, od 1. do 8. razreda, financirana je iz Gradskog proračuna Grada Čazme.

-Nadam se da smo na taj način barem malo pomogli i smanjili pritisak na kućne budžete naših građana – rekao je tada gradonačelnik Dinko Pirak.

U to vrijeme, Grad Čazma je bio prvi i jedini grad u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koji je proveo takvu odluku.

Pretprošle godine, OŠ Čazma ušla je u eksperimentalni program novog kurikuluma te su prvi i peti razredi dobili udžbenike po novom programu, sedmi razred je bio u STEM području, ali za sve ostale razrede Grad Čazma i dalje je nastavio financirati nabavku udžbenika i radnih bilježnica.

Usto, dodatnih milijun kuna uloženo je u izgradnju i opremanje Istraživačko – volonterskog centra i Parka Arboretum kod Osnovne škole Čazma, a što će se financirati iz europskog projekta Čazma Natura, vrijednog 26 milijuna kuna.

-Sve smo to učinili, iako Grad Čazma nema osnivačka prava nad Osnovnom školom Čazma, već to ima Bjelovarsko – bilogorska županija, jer želimo da naša djeca imaju što bolje uvjete za rad i boravak u školi te da roditeljima što je moguće više olakšamo financijski stres koji nedvojbeno sve nas zatiče početkom svake nove školske godine. Osim toga, Grad Čazma već 11 godina nosi titulu grada – prijatelja djece, stoga ovakav angažman smatramo svojom dužnošću – poručuje gradonačelnik, Dinko Pirak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!