HDZ OŠTRO O ŽUPANIJSKOM DOPISU ŠKOLAMA ‘Bajs želi nadzirati svaki natječaj i zapošljavanje!’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – HDZ Bjelovarsko-bilogorske županije reagirao je na e-mail koji je jučer iz kabineta bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa upućen školama kojima je Županija osnivač. U dopisu koji potpisuje pročelnica Kabineta Mirna Čačić Klobučić školama se nalaže od „14. srpnja, sve natječaje koje raspisuju za zapošljavanje djelatnika, kao i natječaje za imenovanje ravnatelja, dužni dostavljati Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i to ISKLJUČIVO I JEDINO na kabinet župana BBŽ“. U HDZ-u takav naputak drže skandaloznim.

-Ova naredba uistinu zvuči zastrašujuće i kao takva zaslužuje svaku osudu.  Župan Bajs očito želi nadzirati svaki natječaj i svako zapošljavanje i to samo s jednim jedinim ciljem da se niti u jednu od tih ustanova ne može zaposliti nitko bez njegovog osobnog utjecaja. Pozivamo cjelokupnu javnost, a posebno  sve političke aktere, da osude županovu težnju za potpunom kontrolom i ograničavanjem rada ustanova. Naime takvim svojim ponašanjem župan nanosi ozbiljnu štetu našoj županiji jer očito ne želi stručnim službama dopustiti da rade svoj posao, nego sebi želi osigurati ekskluzivno pravo izbora zaposlenika u svim županijskim ustanovama, neovisno o kojem radnom mjestu je riječ – stoji u priopćenju koje potpisuje čelni čovjek ŽO HDZ-a Miro Totgergeli.

Autentičnost e-maila nam je potvrdilo nekoliko ravnatelja škola kojima je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija. On ih je, kažu, iznenadio, jer uopće nije praksa da škole o svakom zapošljavanju posebno obavještavaju osnivača. Obično im se šalje samo dnevni red sjednica Školskog odbora na kojima se odlučuje o potencijalnim zapošljavanjima, s obzirom da su u Školskom odboru i predstavnici osnivača.

U Kabinet župana poslali smo e-mail s molbom da nam pojasne sporni dopis, a pojašnjenje ćemo objaviti čim nam ga dostave.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!