SURADNJA GRADA I VODNIH USLUGA Kanalizacija za devet ulica T. Markovca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na području grada Bjelovara standarde 21. stoljeća dobila je još jedna ulica. Na sreću svih mještana, projekt odvodnje kao i asfaltirana cesta tako su provedeni u Ulici Ivana Pernara koja je smještena u mjesnom odboru Trojstveni Markovac. Radovi su to napravljeni zajedničkim snagama Grada i Vodnih usluga koje su za odvodnju izdvojile milijun i 80 tisuća kuna dok je asfaltiranje ulice Grad koštalo 200 tisuća kuna. No, radovi na području mjesnog odbora Trojstveni Markovac time nisu završeni. Gradonačelnik Dario Hrebak.

– Radovi se praktično približavaju kraju, još je samo ostala ulica prema Lugu, Ulica Put žrtvama. Znamo svi da nakon završetka radova kada bageri odu, a rovokopači riješe svoj dio posla, spalsne i nezadovoljstvo građana koji jasno da ne vole kada im se ispred kuće odvijaju radovi. Vjerujem da možemo biti zadovoljni, pogotovo jer je projekt rađen zajedno s Vodnim uslugama kao što radimo i projekt na području mjesnog odbora Križevačka cesta. Isto tako, pripremamo projektnu dokumentaciju za mjesni odbor Veliko Korenovo gdje planiramo napraviti kanalizaciju također u suradnji s Vodnim uslugama – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Sveukupno, kanalizacija je osigurana za stanovnike devet ulica Trojstvenog Markovca, ističe Ivan Ivančić, predsjednik bjelovarskog Komunalca.

– Radi se o projektu započetom još prošle godine vrijednom pet milijuna i 200 tisuća kuna. U taj iznos ubrojeni su samo radovi izvođenja kanalizacije, tu ne računamo  nadzor, pripremu projektne dokumentacije kao ni pristojbe koje se plaćaju u fazi pripreme. Građani će se na kanalizaciju moći priključiti kada ishode svoje tehničke uvjete za priključenje, podnesu zahtjev i izaberu izvođača. Sama cijena ovisi o lokaciji na kojoj se objekt priključuje – kaže Ivančić.

Da je projekt pun pogodak potvrdio je i predsjednik tamošnjeg mjesnog odbora Zdenko Kramarić. Naime, ulica je prvi put asfaltirana 1985. godine što je jasni dokaz da su mještani zadovoljni jer, kako kaže Kramarić, sada je to prava ljepota. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!