BIVŠA ZAPOSLENICA TZ TVRDI Nisam svojevoljno otišla, dobila sam otkaz!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nedugo nakon objave članka o izvješćima o poslovanju Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar, o kojima bi se sutra konačno trebalo raspravljati i na bjelovarskom Gradskom vijeću, redakciji našeg portala javila se Suzana Štargl, bivša zaposlenica Turističke zajednice. U spomenutom članku nju neizravno spominje direktorica TZ Bilogora – Bjelovar Ana Kelek kada govori o zaposlenima u TZ.

-Do travnja ove godine u Turističkoj zajednici su bile zaposlene dvije osobe, no uslijed korona krize sporazumno je raskinut ugovor sa jednom djelatnicom te je TZ spala na jednu osobu – navodi, među ostalim, u članku Kelek, što, kaže Suzana Štargl, nije istina. Točno je da je ona djelatnica koju Kelek spominje, no tvrdi kako joj je direktorica Kelek uručila jednostrani otkaz, i to samo šest mjeseci prije ostvarivanja prava na mirovinu.

-Neugodno sam se iznenadila kada sam vidjela da gđa Kelek u članku navodi kako smo se sporazumno dogovorile oko raskida ugovora. Prava je istina da mi je 25. ožujka ove godine uručila Odluku o redovito poslovno uvjetovanom otkazu ugovora o radu zbog gospodarskih razloga. Odnosno, kako mi je pojasnila, zbog krize uzrokovane koronavirusom – kaže Štargl koja nam i pokazala spomenutu odluku na kojoj doista stoji samo jedan potpis, onaj direktorice TZ Bilgora – Bjelovar Ane Kelek. Stoga smo za obrazloženje zamolili i samu Kelek koje nam je ona poslala u pisanom obliku.

-Globalna zdravstvena ugroza izazvana pandemijom koronavirusa COVID – 19 značajno je  narušila turističku aktivnost i turistički promet cijelog svijeta pa tako i Hrvatske, a upravo turizam generira izrazito značajan udio bruto domaćeg proizvoda te funkcioniranje sustava turističkih zajednica direktno ovisi o turističkom prometu, odnosno, priljevu sredstava od turističke pristojbe i članarine. Kako bi se osigurala opstojnost i likvidnost Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar u predstojećem razdoblju, a zbog oslabljenog priljeva sredstava od turističke članarine i pristojbe, donesena je odluka o smanjenju broja zaposlenih. Ugovor sa zaposlenicom Suzanom Štargl raskinut je temeljem Odluke o redovitom poslovno uvjetovanom otkazu ugovora o radu zbog gospodarskih razloga s čime je zaposlenica bila upoznata te je prihvatila Odluku. Zaposlenica je iskoristila sva prava koja joj po Ugovoru i važećem Zakonu o radu pripadaju – stoji u priopćenju Ane Kelek, u kojem se i napominje kako TZ Bilogora – Bjelovar i u budućnosti planira voditi računa o racionalizaciji izdataka.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!