LJUTITI STANOVNICI Trojstvena ulica u problemima zbog nedovršene obilaznice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ovih se dana moglo čuti nezadovoljstvo stanovnika Trojstvene ulice u Bjelovaru. Iako je nekadašnji problem predstavljala prašnjava cesta koja se u međuvremenu asfaltirala, sada je problem još teži i to, moglo bi se reći, doslovno teži budući da tom ulicom moraju prolaziti teški kamioni koji silaze s nedovršene istočne zaobilaznice. Nezadovoljne stanovnike obišao je gradonačelnik Dario Hrebak i članovi Uprave Komunalca, kako bi svi zajedno dogovorili što dalje.
– Plan je da jednu gradsku cestu koja je ucrtana, a nikada nije izgrađena u partnerstvu s Hrvatskim cestama, realiziramo kao što je primjerice odrađena jedna lokalna cesta na potezu Bjelovar-Farkaševac. Radi se o 800 metara do kraja zaobilaznice do spoja s Ulicom Vijenac. Taj dio se projektira i vjerujem da ćemo to realizirati u idućih godinu i pol – najavio je Hrebak.
Budući da se radi o dugoročnom projektu, od stanovnika se moglo čuti – pomozite nam sada!
Jedan od stanovnika ulice, Klaudio Zidar, upitao je zašto se promet ne bi ograničio na 7,5 tona jer cesta niti infrastrukturom niti obujmom ne odgovara prometu koji se na njoj odvija.
– Organizirat ćemo sastanak s predstavnicima Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, Poduzećem za ceste i Komunalcem – rekao je Hrebak
Hrebak je pojasnio i zašto obilaznica, koja sada predstavlja problem, nije dovršena.
– Hrvatske ceste dale su nam prijedlog rješenja da se na zaobilaznicu nastavi 800 metara dalje i da se zaobiđe kompletan Trojstveni Markovac te izbije na Ulicu Vijenac. Grad je na to pristao i Hrvatske ceste su prijedlog uputile Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na savjetovanje. Nezadovoljni građanin, gospodin Nekvapil, žalio se na taj prijedlog obrazloživši zašto ne nastavimo dalje graditi ranije predviđenu trasu koja košta 130 milijuna kuna, a jasno da se radi o novcu koji država neće dati. Za 10 milijuna mogli smo na alternativan način riješiti problem, a Hrvatske ceste su bile spremne investirati tih 800 metara. Županijska skupština je usvojila prijedlog nezadovoljnog građanina i odbila prijedlog Hrvatskih cesta – pojasnio je Hrebak.
Koliko će još dugo stanovnici Trojstvene ulice živjeti uz buku preteških kamiona tek će se znati, a budući da kamioni usputno uništavaju i cestu, Hrebak je stanovnicima obećao i novi asfalt. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!