OPUŠTANJE UZ KNJIGU Nastavljen ljetni program “Budi in, budi u knjižnici”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Trendovi se mijenjaju, ali ono što je uvijek in je čitanje. Znaju to u Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar koja već desetak ljeta provodi program “Budi in, budi u knjižnici”. U sklopu njega se za odrasle priprema kreativna radionica dok su za male čitatelje organizirane pričaonice, kaže knjižničarka Ljiljana Budja.

– Imamo pričaonice na češkom i hrvatskom jeziku. U srpnju će se održati dječje pričaonice na češkom jeziku, a u kolovozu pričaonice na hrvatskom jeziku – rekla je Budja.
Izostala nije niti ljetna akcija koja se tiče posudbe knjižnične građe.
– Preko ljeta imamo akciju u kojoj se mogu posuditi tri knjige bez ikakve nadoplate za treću knjigu. Vikendom i tri DVD-a, odnosno igrane ili crtane filmove, po želji – ističe Budja.
Sada je stoga prilika za nadoknaditi naslove koji su na popisu za čitanje, ali nikako da do njih dođemo, kaže Budja.
– Ljeto je idealna prilika da pročitamo ono što smo željeli, a možda nismo stigli. Tako da su godišnji odmori, kada smo malo opušteniji, idealni za čitanje, a svi znamo da nam opuštanja u ovo vrijeme itekako treba – rekla je Budja.
Opuštanje se u daruvarskoj knjižnici može potražiti ponedjeljkom, utorkom i petkom od osam do 14 sati, a srijedom i četvrtkom od devet do 16. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!