BJELOVARSKO VIJEĆE Od sportskog muka do “Brajdićijane”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Neuobičajenu sjednicu Gradskog vijeća su odradili bjelovarski vijećnici. Iako su sami tražili raspravu o sportskoj zajednici i iako sport obično izaziva strastvene rasprave na vijeću, danas je na izvješću o Športskoj zajednici bio potpuni muk. Je li razlog to što su vijećnici mislima na godišnjem odmoru ili ih je izmorilo 35-tominutno izlaganje predsjednika zajednice nije poznato, ali niti jedan vijećnik nije postavio ni jedno jedino pitanje. Tek malo više interesa je izazvalo izvješće o radu Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar. Direktorica Ana Kelek je navela kako je zatekla zajednicu koja troši više nego što prihoduje, a osim što ju je financijski ustabilila morala je jače zasukati rukave i oko Terezijane.
-Na našoj Terezijani nakon 2016. godine nije htio nitko sudjelovati jer su mi rekli da im se to ne isplati i da su nas maknuli s karte manifestacija jer bi im sudjelovanje stvorilo gubitak – požalila se Kelek.
Izlagačima je stoga svoje prve godine dok je ona bila zadužena za Terezijanu dala besplatno izlaganje, a Terezijana je lani, pohvalila se Kelek, imala rekordnu posjećenost. Doduše, to se dijelom može zahvaliti i izdašnijim gradskim financiranjem od 400 tisuća kuna što je oko 54 posto ukupnog troška manifestacije. Vijećnici su pohvalili trud, ali HDZ-ovom Anti Topaloviću ipak nije promaklo da se turistička zajednica ove godine željela izmaknuti od organizacije i prepustiti ju gradu.
-Tada to po govorkanjima ne bi više bila Terezijana nego Brajdićijana, zezam se naravno, znači da turistička zajednica ne bi radila manifestacije, pa me zanima kako to da je došlo do te odluke, ali ima li i negdje drugdje na području države da u gradovima manifestacije ne organizira turistička zajednica – zanimalo je predsjednika Gradskog vijeća.
Ima, odgovorila je Kelek ne navevši gdje točno, ali i rekla kako će sljedeće godine Grad i Turistička zajednica biti partneri.
-Ja bih više radila onaj turistički i kulturni dio, a da se netko drugi bavi s izlagačima, sa štandovima, s tehnikom – pojasnila je Kelek.
Izbjeći Kelek nije mogla ni pitanje otkaza zaposlenici Turističke zajednice šest mjeseci prije mirovine. To je, rekla je Kelek, bio poslovno uvjetovani otkaz zbog koronakrize, a o tome više ne želi govoriti.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!