NAKON 40 GODINA Djeca iz Ulice 1. svibnja napokon imaju uređeno igralište

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Posljednje obnovljeno dječje igralište u Bjelovaru je ono u Ulici 1. svibnja u Bakačevom naselju. Inače, na području grada nalaze se 42 dječja igrališta o čijem se održavanju brine Grad Bjelovar. Na godišnjoj razini, Grad za održavanje igrališta u proračunu osigurava oko 200 tisuća kuna. Djeca iz Ulice 1. svibnja već naveliko koriste igralište koje se obnovilo na inicijativu mjesnog odbora Antun Gustav Matoš. Obnovljeno igralište obišao je i gradonačelnik Dario Hrebak.

– Na inicijativu mjesnog odbora obnovili smo igralište u koje smo uložili oko 20 tisuća kuna. Pozitivan efekt se itekako vidi. Vjerujem da će stanovnici ovog mjesnog odbora biti zadovoljni odrađenim poslom – rekao je Hrebak.

Da stanovnici jesu zadovoljni, potvrdio je Alen Kiđemet, predsjednik mjesnog odbora.

– Ovo je jedno od najstarijih igrališta u Bjelovaru i u njega se nije ulagalo 40 godina. Konačno se dogodilo uređenje i na tome smo jako zahvalni. Igralište svakog dana koristi preko 30 djece. Važno je naglasiti da je igralište napravljeno i po sigurnosnim standardima – kaže Kiđemet.

Tridesetak zaigrane djece, uz sprave i malo nogometno igralište, uskoro bi mogli dobiti i koš koji će biti dodatan plus dječjoj igri zbog koje se ovakvi projekti i provode. (D. Aleksić)

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!