OTKAZANE MANIFESTACIJE Koronavirus nastavlja stvarati probleme

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Izgleda da koronavirus i dalje staje na put planiranim manifestacijama koje zbog nepovoljne epidemiološke situacije moraju biti odgođene ili u potpunosti otkazane. Bez već tradicionalnog druženja tako će, barem za sada, ostati i općina Hercegovac koja do daljnjega odgađa svoju “Roštiljadu”. Naime, riječ je o manifestaciji okupljanja udruga i njihovih obitelji koje osim druženja, imaju priliku razmijeniti iskustva ili dogovoriti buduću suradnju. Tako će se udruge, ali i  mještani morati naoružati strpljenjem.

– Jako mi je žao zbog trenutne situacije s koronavirusom. Roštiljadu nismo sasvim otkazali, ali smo je morali odgoditi. Pratit ćemo situaciju s epidemijom pa ćemo na posljetku vidjeti možemo li tijekom godine ipak održati Roštiljadu – kaže načelnik Boro Bašljan.

No potpuno otkazana je najpoznatija manifestacija Općine – Dani krumpira.

– Prema svemu sudeći morali smo otkazati Dane krumpira u Hercegovcu s obzirom na to da se radi o puno većoj manifestaciji s vrlo velikim brojem sudionika i posjetitelja. Na toj manifestaciji nemoguće nam je ispoštovati sve propisane mjere i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – ističe Bašljan.

Odgovornim ponašanjem Općina Hercegovac želi spriječiti širenje koronavirusa, ali nade za Roštiljadom i svima potrebnim druženje još uvijek ima. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!