SAVJETI ZA SEKTOR ODGOJA I OBRAZOVANJA Kako do novca iz europskih fondova?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – U organizaciji PORA Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, u koprivničkoj Gimnaziji „Fran Galović“ održan je koordinacijski sastanak s predstavnicima jedinica lokalne samouprave i predškolskih ustanova s područja Koprivničko-križevačke županije na temu prezentacije najave EU natječaja, kao i natječaja „Sufinanciranje troškova uključivanja djece u socioekonomski nepovoljnoj situaciji u predškolske programe“ čija se objava uskoro očekuje. Sastanku je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je uvodno naglasio važnost korištenja europskih sredstava u razvoju jedinica lokalne samouprave.

-Općine i gradovi vrlo vrijedno rade i nastoje svojim stanovnicima maksimalno omogućiti najbolje uvjete za život. Velik je iskorak napravljen  po pitanju predškolskog odgoja u smislu infrastrukture, no znamo kako su sredstva za održavanje pogona uvijek problem. Bitno je stoga kroz ovakve projekte i sredstva europskih fondova osigurati financijsku nadogradnju, a u tome sa svojim znanjem, kompetencijama i stručnošću u pripremi i prijavi projekata stoje PORA i Županija. Nadam se da ćete koristiti te usluge i da će se u narednom razdoblju iz europskih fondova osigurati značajna sredstva – istaknuo je zamjenik Ljubić.

Ravnateljica PORA-e Melita Birčić kazala je kako je donošenje Nacrta Strateškog okvira za izradu novog Plana razvoja Koprivničko-križevačke županije za razdoblje do 2030. godine od iznimne važnosti za još veći razvoj lokalne i regionalne samouprave.

-Plan razvoja je i temelj za financiranje novih projekata. Svi zajedno moramo raditi kako bi kvalitetno pripremili projekte i uspješno ih  kandidirali za bespovratna sredstva. Tim PORA-e stoji na raspolaganju, a dosadašnji rezultati i broj projekata za koje smo osigurali sredstva iz europskih fondova pokazuju kako smo cijelo ovo vrijeme radili odličan posao – istaknula je ravnateljica Birčić.

Voditeljica Odjela za razvojne projekte PORA-e Senada Ranilović potom je prisutne predstavnike jedinica lokalne samouprave i predškolskih ustanova  informirala o mogućnostima financiranja projekata te pripreme i provedbe projekata iz Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda, s posebnim naglaskom na natječaj ‘Sufinanciranje troškova uključivanja djece u socioekonomski nepovoljnoj situaciji u predškolske programe’.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!