DJEČJA IGRALIŠTA Prava oaza za djecu iz virovitičkog Milanovca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VIROVITICA – U Virovitici postoji 27 dječjih igrališta pri čemu ih je deset izgrađeno i uređeno u posljednje tri godine. Plan je grada sva dječja igrališta urediti, opremiti, zamijeniti dotrajale sprave novima. Posebno se pri tome izdvaja jedan projekt, kaže gradonačelnik Ivica Kirin.
– Jedan od najvažnijih projekata je priprema projekta i opremanje dječjeg igrališta Milanovac koji je prošao na natječaju naše Lokalne akcijske grupe “Virovitički prsten” na mjerama Razvoj društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života – kaže Kirin.
Foto: Grad Virovitica
Igralište u Milanovcu će tako postati prava moderna dječja oaza.
– Igralište će obuhvatiti travnatu zelenu površinu od 160 četvornih metara, sedam sprava i tri elementa te antitraumatsku gumenu podlogu koja će biti poput one u centru grada na igralištu, sačinjena od recikliranih materijala čiji će ukupni postotak biti preko 80 posto – rekao je Kirin.
Time Virovitica pokazuje svoju ekološku osviještenost, a brine se i o onom najvažnijem – sigurnosti djece.
– Dosadašnja oprema na svim igralištima pokazala se kao dotrajala i nesigurna. Naime, radi se o drvenim igralima koja su pokazala da, nažalost, vrlo brzo trebaju zamjenu. Zato smo odlučili postaviti kvalitetna igrala koja će dugotrajno moći biti na tom prostoru – kaže Kirin.
Virovitički gradonačelnik apelira na građane da i same vode brigu o igralištu u Milanovcu.
– Molim stanovnike tog mjesta da ne čekaju uvijek da Grad dođe sve urediti već ako imaju svoje kosilice i trimere, da sami pokose igralište gdje se upravo njihova djeca igraju. Ja to radim ispred svoje kuće i ne čekam da mi dvorište dođe pokositi Grad. Pozivam zato sve stanovnike da, usput, kada kose kod svoje kuće, koji put ulete i na igralište. Sve to naravno u slučaju da Grad ne stigne, no planiramo redovno održavanje – napominje Kirin.
Foto: Grad Virovitica
Međutim, uvijek je moguće da se nešto ne stigne napraviti u optimalnom roku. Ono što je sigurno je da je uređenje dječjih igrališta sljedeći virovitički prioritet, navodi Kirin.
– Sada kada smo završili sa zatvorenim sportskim prostorima, planiramo revitalizirati vanjske prostore. Jedan od planova u gradu Virovitici je kombinirati sva vanjska dječja i školska igrališta kako bismo djeci omogućili da što više borave na vanjskom prostoru. Smatram da ćemo u godinama koje su pred nama imati velika ulaganja upravo u takve prostore – rekao je Kirin.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!