STOP MLADEŽ Na prometnu sigurnost paze mladi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – I ovog ljeta na promet u Bjelovaru pazi Prometna jedinica mladeži čiji članovi mogu biti uzorni učenici s najmanje 16 godina, a uz to moraju poznavati prometne propise. Njihova je zadaća naime uglavnom edukativnog karaktera, tumači policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Postaje prometne policije Bjelovar, Andrea Novotni.
-Naša Prometna jedinica mladeži unazad nekoliko godina djeluje isključivo preventivno i to upozoravajući pješake, bicikliste i vozače vozila koja su krivo parkirana na prekršaje koje čine – kaže Novotni.
Tako ljeto provodi i 16-godišnji Šimun Crnković. Uglavnom, kaže, dijeli letke biciklistima, ali i pomaže djeci i starijim osobama prijeći cestu, ponekad ostavlja upozorenja onima koji su nepropisno parkirali. Ne može reći da Bjelovarčani na upozorenja Prometne jedinice mladeži samo odmahnu rukom, ali ni da ih uvijek doživljavaju ozbiljno.
-Nešto između, nije baš da odmahnu rukom, ali opet nije baš i da će svatko saslušati. Ima svakakvih ljudi, ali većinom ipak saslušaju, nisu odbojni – opisuje svoje iskustvo Crnković.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!