UGOVOR GRADA I APN-A Stanovi za ispod tisuću eura po kvadratnom metru!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Još prošle godine, Gradsko vijeće Grada Bjelovara donijelo je Odluku o uključivanju grada u Program društveno poticane stanogradnje. Grad je u međuvremenu osigurao zemljište, objavio javne pozive za podnošenje zahtjeva za stanove iz Programa, donio sve propisane prostorne planove, a izgrađena je i prometna, komunalna, energetska i ostala infrastruktura kao uvjet za izdavanje građevinske dozvole. Nakon svega toga, red je došao na potpisivanje Predugovora o međusobnim pravima i obvezama između Grada Bjelovara i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama te Ugovora o prijenosu vlasništva na Agenciju čime bi ona mogla pristupiti realizaciji Programa i tako zatražiti građevinsku dozvolu. Ugovore su potpisali direktor APN-a Dragan Hristov i gradonačelnik Dario Hrebak.
– Grad u projekt ulazi sa zemljištem, s oslobađanjem od komunalnog doprinosa, izgrađenom komunalnom infrastrukturom i svim priključcima koji su potrebni da bi se napravila takva zgrada. Cijena stanova trebala bi biti ispod tisuću eura po kvadratnom metru – rekao je Hrebak.
Ta cijena, smatra Hrebak, sigurno će ići u susret svim mladim obiteljima koje si ne mogu priuštiti stanove na boljim lokacijama. Ovaj projekt samo će biti nastavak dobre suradnje Grada i APN-a kojem ovo nisu prvi stanovi na području Bjelovara i županije.

– Ovo je već treći put da se u Bjelovaru grade stanovi kroz ovaj Program. Do sada su 2003. i 2010. izgrađene ukupno četiri zgrade s 57 stanova. Dok su u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji izgrađena ukupno 92 stana, osim u Bjelovaru, još je u Daruvaru izgrađeno 19 i u Garešnici 16 stanova – ističe Hristov.
Na javni poziv već su se javile 22 mlade obitelji koje će novu zgradu dijeliti na sjevernom dijelu grada, u ulici Antuna Šoljana. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!