NOVA MJERA Grad sufinancira udžbenike novopečenim srednjoškolcima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Budućim srednjoškolcima, točnije učenicima prvih razreda Srednje škole Bartola Kašića u Grubišnom Polju, Grad je odlučio priskočiti u pomoć. Nakon što je za učenike završio teret upisa u srednje škole, dodatan teret koji donose knjige ipak će biti nešto lakši i to na financijski način. Naime, Grad će svim učenicima koji su upisali prvu godinu srednje škole u Grubišnom Polju sufinancirati nabavku knjiga što će ujedno biti i početak jedne lijepe suradnje srednjih škola i Grada, ističe gradonačelnik Zlatko Mađeruh.
Gradonačelnik Zlatko Mađeruh
– Želimo pomoći našim srednjoškolcima kako bi naša srednja škola bila jedan bazen obrazovanja na širem području, a ne samo na području Grubišnog Polja. Svima koji upišu prvu godinu srednje škole u Grubišnom Polju, mi ćemo sufinancirati nabavku knjiga s tisuću kuna – rekao je Mađeruh.
Iako se radi o nepotpunom financiranju, pilot projekt pokazat će ide li Grad i dalje u dobrom smjeru kada je riječ o poticanju obrazovanja. Sljedeće godine tako bi vijesti za učenike i roditelje mogle biti još ljepše.
– Nadam se da ćemo u sljedećoj godini moći planirati i veće novčane iznose. Na taj način vjerujem da ćemo skrenuti i pozornost na to da je naša škola centralna škola – kaže Mađeruh.
Uz novu pomoć i možda buduću praksu Grada, treba podsjetiti na već dobro uhodane obrazovne priče poput financiranja udžbenika osnovnoškolcima te stipendija za studente i srednjoškolce. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!