PALETA U DVORCU Siniša Njegovan Starek nakon 20 godina izlaže u Daruvaru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – „Paleta u dvorcu“ naziv je izložbe koja je otvorena u Galeriji Grada Daruvara u Dvorcu grofa Jankovića.

Autor izložbe je Siniša Njegovan Starek, koji nakon više od 20 godina ponovno izlaže svoje slike u Daruvaru. Slikarskim tehnikama se bavi od kraja osamdesetih godina, a do sada je izlagao na mnogim različitim skupnim i samostalnim izložbama na kojima se predstavljao kao slikar, karikaturist, ilustrator. Osim slikarstva, ovaj se svestrani umjetnik bavi i pisanjem pjesama, povijesnih članaka, pripovijesti, humoreski i aforizama koje je objavljivao na hrvatskom i češkom jeziku.

„Paleta u dvorcu“ ciklus je slika nadahnut velikim umjetničkim pokretima 20. stoljeća kao što su apstraktni ekspresionizam, tašizam, suprematizam. Također, ovo je ciklus apstraktnih slika, odmak od figurativnog slikarstva i svijeta realnosti, okarakeriziranih jakim koloritom.

Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi, a pogledati ju možete do 01. kolovoza. Za glazbeni dio otvorenja pobrinuli su se profesori Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar: Valentina Mravlinčići i Soni Vinković sa jazz standardima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!