KORONAVIRUS Dozvoljeni posjeti i u domovima za starije osobe

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je da su svi pristigli nalazi testiranih uzoraka sa sumnjom na koronavirus izuzetih iz opće populacije u posljednja 24 sata negativni te kako na području županije nema novih slučajeva zaraze.

Na području županije trenutno su tri aktivna slučaja, a u samoizolaciji je deset osoba. Od početka epidemije bolesti COVID-19  ukupno su zabilježena 102 slučaja oboljenja koronavirusom.

Od danas su u skladu s preporukama HZJZ-a, a u cilju unaprjeđenja kvalitete života omogućeni posjeti korisnicima smještaja u sustavu socijalne skrbi. Uz striktno pridržavanje epidemioloških protokola posjeti su omogućeni u vanjskim prostorima pružatelja usluga  pri čemu korisnici i posjetitelji moraju nositi zaštitnu masku, pridržavati se razmaka od 1.5 metra i svih drugih mjera zaštite (dezinfekcija ruku i sl.).  Posjetiteljima će se u skladu s protokolom izmjeriti temperatura, a posjeta će biti i vremenski ograničena uz preporuku da u posjetu jednog korisnika može posjetiti jedna osoba.

Županijski Stožer apelira na stanovnike da se i dalje odgovorno ponašaju i pridržavaju uputa HZJZ-a i odluka Nacionalnog Stožera civilne zaštite.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!