POTREBA ZA ŠKOLOM Građanska inicijativa prikupila 800 potpisa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovaru je potrebna još jedna škola i to na sjeveru grada jer je IV. osnovna škola preopterećena i prenapučena. Problem je to koji će od jeseni postati samo veći, upozorava Marina Balen iz Građanske inicijative za gradnju područne škole IV. osnovne.
– Kada su u drugoj smjeni, učenici koriste produženi boravak, a u školi praktički borave cijeli dan. Sada još uvodimo i informatiku gdje će postojati dodatna potreba za prostorom – rekla je Balen.
Građanska inicijativa je stoga počela prikupljati potpise za gradnju škole, a odazivom građana su, ističe Balen, zadovoljni.
– Potpisi idu odlično. Trenutno smo odradili veći dio Trojstvenog Markovca, još su nam ostale dvije male Đurđevačke ulice. U Trojstvenom Markovcu skupili smo 500 potpisa dok ih za sada imamo ukupno 800 s time da nam je dosta lista još kod volontera – kaže Balen.
Iz Grada poručuju kako na novu školu na sjeveru grada nisu zaboravili. Balen se nada da će tako i biti i da se ona neće pretvoriti u alat političkih prepucavanja.
– Mislim da se treba izdići iznad svih politika, da je ovo jedno pitanje koje nadilazi politiku i da odgoj i obrazovanje trebaju biti u fokusu – ističe Balen.
Kako bi to jasno dali do znanja gradskim ocima, inicijativa najavljuje intenzivnije prikupljanje potpisa. Od sljedećeg petka do prvog rujna kada počinje nova školska godina će tako svakog petka potpise prikupljati i na korzu. Cilj je prikupiti ih tri tisuće kako bi mogli predati zahtjev da se o gradnji područne škole Četvrte osnovne raspravlja na Gradskom vijeću. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!