VETERANSKI CENTAR Radovi na 90 milijuna vrijednom projektu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Krajem lipnja za izgradnju Veteranskog centra u Daruvaru položen je kamen temeljac, što znači da su radovi započeli. Riječ je o najvećoj investiciji u Daruvaru u posljednjih 30 do 40 godina financiranoj europskim novcem. Ukupna vrijednost projekta je pozamašnih 91 i pol milijuna kuna. Prije pet godina, Grad je dao zemljište i osigurao priključke, a za sve ostalo pobrinulo se Ministarstvo branitelja.

-Trenutno se provodi iskop zemlje s obzirom na to da zemlje na tom mjestu ima jako puno, 20 do 30 tisuća kubika. Radovi se intenzivno nastavljaju, a završetak radova očekujemo do kraja iduće godine – rekao je gradonačelnik Damir Lneniček.
Bit će to najveći veteranski centar, ističe gradonačelnik.
-Radi se o mjestu za rehabilitaciju i oporavak, kako branitelja i veterana tako i aktivnih vojnika koji dolaze iz misija. Istovremeno će u veteranskom centru moći biti smješteno oko 200 ljudi, a u centru će i posao naći oko 50 djelatnika. Osim same brige i skrbi za hrvatske branitelje, centar je idealna prilika i za gospodarski i turistički potencijal i razvoj grada Daruvara – kaže Lneniček.
Veteranski centar trebao bi biti gotov do Božića 2021. godine. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!