VODOPRIVREDA DARUVAR Potpisan ugovor vrijedan 33 milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Nakon što je Vodoprivreda Daruvar izbjegla stečaj i pobrinula se za plaće djelatnika, ovih su dana potpisali i najvrjedniji pojedinačni ugovor u povijesti te tvrtke. Riječ je o realizaciji projekta Rekonstrukcije vodoopskrbe i izgradnje te rekonstrukciji sustava odvodnje u okviru projekta Poboljšanja vodokomunalne infrastrukture aglomeracije Lipik – Pakrac. Potpisani ugovor između Vodoprivrede Daruvar d.d. i slovenske tvrtke Gorenjske gradbene družbe d.d. vrijedan je 33 milijuna i 667 tisuća kuna putem kojeg je Vodoprivreda dobila posao izvođenja radova na vodovodu i kanalizaciji. Ovako vrijedan ugovor izuzetno je bitan, ističe direktor Vodoprivrede Rober Marinić.

– To je ugovor koji je predviđen za otprilike godinu dana unaprijed. Preko 33 milijuna kuna posla nama je u ovom trenutku izuzetno bitno zato što su sljedeći mjeseci  neizvjesni. Ovaj ugovor osigurava da smo mi u neposrednoj blizini Daruvara na gradilištu i omogućava da takve izvanredne situacije prebrodimo i da s druge strane budemo podizvođač i kvalitetan partner poduzeću iz Slovenije koje je puno jače i veće poduzeće nego mi. To je i nama jedna referenca da budemo kvalitetan partner u tome. Nadam se na obostrano zadovoljstvo završiti ovaj projekt i da nećemo stati samo na ovih 33 milijuna nego da ćemo možda odraditi i koji milijun više – rekao je Marinić.

Cijeli posao aglomeracije Pakrac – Lipik vrijedan je 140 milijuna kuna, a radovi na izgradnji vodovoda i kanalizacije već su u pripremnoj fazi.

– U svoje ime i u ime Gorenjske gradbene družbe zahvalio bih se na suradnji jer s ovim činom postajemo partneri. Sada imamo partnera s ovih prostora i mislim da ćemo dobro surađivati i trenutno i na nekim drugim projektima – rekao je Stanislav Remic, direktor Gorenjske gradbene družbe.

Vodoprivredu Daruvar ne čine samo strojevi, već i kvalitetni ljudi, istaknuo je saborski zastupnik Vladimir Bilek.

– Prije četiri mjeseca ova je tvrtka, kako se danas kaže, bila na respiratoru i koja je ušla u probleme. Vodoprivreda Daruvar prije svega ima kvalitetne ljude, jer tvrtku ne čine samo strojevi, zgrade i oprema. Njeno najveće bogatstvo su kvalitetni strojari, ljudi, inženjeri građevinci koji sve to rade na čelu s gospodinom Marinićem kao novim čelnim čovjekom i novom Upravom. Čestitam na potpisivanju ugovora, čestitam na partnerstvu i vjerujem da je tvrtka iz Slovenija vidjela da ulazi u partnerstvo s kvalitetnom firmom iza koje stoji Županija – kaže Bilek.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

– Vodoprivreda Daruvar ima tradiciju, ljude i znanje, ali zbog poslovanja dovedena je do toga da je ušla u predstečaj. U filmskom scenariju koji je uslijedio uspjeli smo gotovo dan pred stečaj riješiti pitanje kupnje trezorskih dionica od strane Županije.  Za Vodoprivredu ovo je dokaz da se moguće kao feniks uzdignuti i dobiti posao koji nikad prije nije dobiven. No, to ne znači ni izdaleka da je stvar gotova, pred nama su brojna iskušenja u ukupnosti poslovanja. I tu moramo biti zajedno – ističe Bajs.

Potpisani ugovor tako je dodatno osigurao opstanak tvrtke, ali i svih njezinih zaposlenika. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!