KRIVOTVORENJE Podignuta nova optužnica protiv Zdravka Peveca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

OSIJEK/BJELOVAR – Osječko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv bjelovarskog poduzetnika Zdravka Peveca zbog sumnje da je u namjeri neistinitog prikazivanja autorskog prava na ime Pevec podnio krivotvoreni dokaz. Kazneno prijavu protiv Z. Pevec podnijelo je trgovačko društvo Pevec u lipnju 2018.

Kako stoji u optužnici Z. Pevec je od travnja 2016. do veljače 2018. u nakani da pred Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo neistinito prikaže autorsko pravo na ime Pevec, na neutvrđen način pribavio neistinito sačinjen sporazum između njega i trgovačkog društva Pevec, sada Pevex, iz listopada 2003., kojim se navodno dozvoljavalo da njegovo prezime Pevec koristi poduzeće Pevec d.o.o. Bjelovar te njegova povezana poduzeća. Zdravko Pevec je taj sporazum, iako je znao da nikada nije sačinjen i nikada nije postojao, priložio sa zahtjevima za proglašenje žigova ništavim.

Za kazneno djelo krivotvorenja isprave i kazneno djelo protiv pravosuđa – sprječavanje dokazivanja i traži jedinstvena Odvjetništvo traži kaznu od godinu dana zatvora.

Podsjetimo, ovo nije prva optužnica s kojom se suočava Zdravko Pevec. On i supruga Višnja već su osuđeni za pronevjeru 4 milijuna kuna iz vlastite tvrtke, a Zdravko Pevec i za utaju poreza.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!