OBNOVA ŠKOLE Ove godine u prvi razred upisano osmero školaraca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Bolji standard obrazovanja i rada od sada ima dvadesetak učenika kao i nastavnici škole u Kapelici, područne škole Osnovne škole Garešnica. U njenu obnovu – od vanjske ovojnice, preko stolarije do sanitarnog čvora uloženo je milijun i sto tisuća kuna. Ta je škola jedan od 44 objekta koji se obnavljaju u organizaciji Bjelovarsko-bilogorske županije što je i dokaz da Županija jednako brine o svim učenicima, naglasio je na završnoj konferenciji projekta župan Damir Bajs.

– I male i velike škole moraju biti jednake. To znači da učenik ne smije imati drugačiji standard ako školu pohađa primjerice u Kapelici – ističe Bajs.
Škola u Kapelici osnovana je još 1895., a sadašnja je zgrada sagrađena 1957. tako je obnova bila i više nego dobrodošla. Škola je to koja ni sada ne mora brinuti da će njeni hodnici i učionice ostati prazni, kaže ravnatelj Osnovne škole Garešnica Slaven Marenić.
– Dobra vijest je da ove godine upisujemo osam učenika u prvi razred, a iduće dvije godine po šest učenika. Znak je to da ova obnovljena škola ima svoju budućnost – rekao je Marenić.
Uređenje kapeličke škole je i dodatna potvrda dobre suradnje Županije i Grada Garešnice i to na svim područjima, kaže predsjednik garešničkog Gradskog vijeća Željko Starčević.
– Suradnja je to ostvarena i u zdravstvu i u cestogradnji. Tako da je ovo mali dio škola gdje je i Grad Garešnica svakako uložio znatna sredstva u Zdenčacu i Hrastovcu – rekao je Starčević.
Što se županijskih ulaganja u školstvo tiče ona su samo na garešničkom području dosegla 12 milijuna kuna. (D. Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!