ZA 250 KUNA Od danas se u KKŽ možete samoinicijativno testirati

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – U Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije od danas je dostupna usluga serološkog testiranja na COVID-19 na vlastiti zahtjev. Test je namijenjen zdravim osobama koje žele utvrditi jesu li dosad bile izložene koronavirusu. Testiranje se provodi iz krvi, pomoću imunokromatografskog testa, pri čemu se kvalitativno određuje prisutnost protutijela na SARS-CoV-2 virus. Test je visoke osjetljivosti i specifičnosti.

Rezultati ovog testa dobar su pokazatelj izloženosti virusu i mogu poslužiti za detekciju osoba koje su se zarazile i oporavile od COVID-19, bez simptoma ili s minimalnim simptomima.

Ukoliko osoba smatra da je bila u kontaktu s oboljelim od COVID-19 ili je imala simptome koji bi se mogli pripisati COVID-19, a nije bila dijagnostički obrađena, ovim testiranjem može otkriti svoj imunološki status prema SARS-CoV-2 virusu. Pozitivna IgG protutijela govore u prilog preboljenja bolesti, a detekcija IgM protutijela nedavni kontakt s virusom stoga je preporuka obratiti se nadležnom liječniku radi eventualne daljnje obrade.

Za testiranje je potrebna prethodna najava na telefon 048 655 172, a prije testiranja potrebno je ispuniti obrazac. Vađenje krvi i testiranje se obavlja u Službi za mikrobiologiju Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije (Željka Selingera 1 – ulaz u bolnicu s južne strane, od policije) radnim danom u jutarnjim satima.

Poželjno je da osoba koja pristupa testiranju bude natašte. Nalaz se podiže osobno ili se šalje na e-mail adresu u pravilu isti dan, a najkasnije 24 sata nakon testiranja.

Cijena testiranja je 250,00 kuna, a plaćanje se vrši gotovinskom uplatom na mjestu pružanja usluge.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!