AGLOMERACIJA Strojevi prvo stižu u Ulicu don Frane Bulića

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – 260 milijuna kuna vrijedan projekt aglomeracije bi u Bjelovaru napokon trebao krenuti. Bageri se očekuju za dva do tri tjedna, a napokon će moći odahnuti stanovnici Ulice don Frane Bulića koji godinama željno iščekuju asfalt do kojeg ne mogu prije nego što ulicom prođe komunalna infrastruktura. Prilikom planiranja radova se mislilo na njih, uvjerava direktor Vodnih usluga Bjelovar Ivan Ivančić.

-Prva u redoslijedu izvođenja bit će Ulica don Frane Bulića, a onda sve druge, kako to budu uvjeti i dinamika na terenu dozvoljavali – kaže Ivančić.

Na realizaciju se dugo čeka zbog komplicirane procedure i uloženih žalbi. No, izvođač radova je izabran i on je vrijeme čekanja iskoristio za pripremu.

-U međuvremenu se nabavlja materijal jer nitko nema na zalihama materijala u vrijednosti od 30 milijuna kuna kako bi krenuo s radovima. Situacija skoronom je sve to dodatno usporila jer se radi o uvozu materijala. S druge strane, izvođači pripremaju izvedbene projekte – pojašnjava Ivančić.

Projekt bjelovarske aglomeracije obuhvaća dvadesetak kilometara nove i rekonstruirane mreže u vodoopskrbi i oko 19 kilometara rekonstruirane i nove mreže u odvodnji, a nakon toga će na red doći i obnova samog korza.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!