NIKAD VIŠE NOVACA Zadovoljni poslovanjem u prvom dijelu godine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – U Općini Štefanje su podvukli crtu ispod svih računa primljenih i izdanih u prvoj polovini ove godine, a konačnim ishodom imaju razlog biti zadovoljni. Naime, konačna računica je i bolje od očekivane.

-Tijekom poslovanja u prvih šest mjeseci ove godine ostvarili smo 7,627 milijuna kuna, dok je na rashodovnoj strani iznos od 7,122 milijuna. Drugim riječima, ostvarili smo višak prihoda od 504 tisuće kuna, što je puno bolje nego ranijih godina – tumači načelnik Općine Štefanje Ivo Emić.

Brojke su još veće kad se u obzir uzme višak sredstava od prošle godine, dodaje Emić.

-Imali smo prijenos prihoda od 964 tisuće kuna, tako da ukupni višak prihoda na polovici ove godine iznosi 1,468 milijuna kuna. Stanje općinskog računa 30. lipnja iznosilo je 1,915 milijuna kuna – kaže Emić.

Općinski proračun je u posljednjih nekoliko godina povećan za gotovo četiri puta, a prihodi rastu, unatoč nedavnom ukidanju prireza i smanjenju određenih poreza. To se, kaže načelnik, ima prvenstveno zahvaliti velikom broju projekata koji su sufinancirani iz vanjskih fondova, ali i fiskalnom poravnanju koje načelnici, i gotovo tri godine nakon korekcija koje su im išle na ruku, ne prestaju isticati i hvaliti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!