OPĆINA SIRAČ Nastavlja se rješavanje rasvjete i asfaltiranje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Iako je na području Općine Sirač jedan dio javne rasvjete saniran, a dio ulica asfaltiran, poslova po tom pitanju još ima, napominje načelnik Branimir Miler.

– Što se tiče vanjske rasvjete, jedan smo dio sanirali, a jedan dio planiramo riješiti u ovoj godini, čekamo samo mogućnost javljanja na neki od natječaja. Što se tiče asfaltiranja, trenutno asfaltiramo malu uličicu u Siraču koju zovemo Ajmanov sokak, a nakon nje planiramo Krešimirovu ulicu – kaže Miler.

Načelnik Branimir Miler

Asfaltiranje se, napominje načelnik, nastavlja i u sljedećoj godini.

– Za sljedeću godinu još imamo dvije do tri uličice koje bi asfaltirali, Ulica kralja Zvonimira i Ulica Augusta Šenoe. Ovih dana ishodili smo građevinsku dozvolu za asfaltiranje ceste Pakrani – Bijela-Borki. Borba za dozvolu trajala je dvije i pol godine, no konačno smo dobili građevinsku dozvolu tako da projekt planiramo provesti preko europskih fondova – rekao je Miler.

Cesta Pakrani-Bijela-Borki duga je 10 i pol kilometara, dok joj se vrijednost procjenjuje na 7 milijuna kuna. Spomenute manje ulice Općina će financirati iz vlastitog proračuna, a da je obnova itekako potrebna, potvrđuju problemi s oborinskim vodama. Zato ovih dana, kaže Miler, kreće i polaganje kanalica u Branimirovoj ulici. Osim toga, načelnik u planu ima obići i ostale ulice i mostove kako bi se i najmanji problem tamošnjih mještana uspio riješiti. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!